Pasiune pentru mozaic

Posted on December 2, 2010

4De cate ori mi s-a asezat privirea pe cate un mozaic frumos, de atatea ori suflul mi s-a oprit in admiratie. Dintotdeauna m-a fascinat mozaicul si dintotdeauna mi-am dorit sa incerc sa fac unul.

Intr-o zi ploiasa de octombrie am dat din intamplare, pe internet, peste un atelier de mozaic organizat de o fundatie din Bucuresti. Imaginati-va surprinderea mea, caci nici prin gand nu-mi trecuse vreodata ca asa ceva ar exista. Nu stiu de ce, pur si simplu nu m-am gandit la asta.

Asa ca am mers! Si, mai jos, puteti sa-mi admirati โ€œcreatiileโ€โ€ฆ ๐Ÿ™‚

Oglinda a luat putin peste 2 ore de facut, in mare pentru ca era 100% propria viziune si pentru ca nu mai facusem niciodata ceva asemanator. Am fost foarte dezamagita de rezultat, deoarece nu as fi numit asta mozaic daca l-as fi vazut altundeva. Si, datorita schemei cromatice alese si a materialelor avute la dispozitie, nu am putut sa fac mai mult decat colturile acestei oglinzi, fara ca totul sa arate mult prea incarcat pentru a mai fi frumos.

A doua oara, am mers la atelier pregatita. Mi-am facut temele cu sarguinta, petrecand ore in sir pe internet, cautand modele de mozaic care sa ma inspire. Am gasit cateva asemanatoare celui realizat pe ghiveci pe care le-am adorat. Am cautat pietricelele de sticla prin magazine, pentru ca nu aveau asa ceva la fundatie, si am pornit la atac. Nimic nu avea sa-mi stea in cale. Spre surprinderea mea, ghiveciul mi-a luat tot 2 ore sa-l fac. Am fost foarte mandra de mine!

Al treilea proiect era un tablou. Deoarece imi placusera foarte mult pietrele decorative de sticla si gasisem online un design incantator care folosea multe, tabloul de mai sus este rezultatul eforturilor mele concentrare. In total, cam 4 ore au fost necesare pentru a face acest proiect.

Nu ma pot lauda ca as fi cea mai artistica persoana pe care o cunosc, asa ca, un lucru pot spune cu siguranta despre mozaic: este o arta permisiva si iertatoare. Daca aveti ceva timp, va incurajez sa incercati si voi. O sa va arat cum โ€ฆ ๐Ÿ™‚

Advertisements
Posted in: Romana