Amfora Antica

Posted on June 17, 2011

7Inspiratia: O amfora ce avea nevoie de putina restaurare.

Design: Ce altceva ar arata bine pe o amfora daca nu modelul traditional si stravechi al cheii grecesti? Este simbolul vietii eterne, al dragostei eterne, si al prieteniei eterne.

Materiale: Deoarece designul este oarecum simplu, am optat pentru un mozaic mai special, cel mai scump cu care am lucrat pana acum. Am cautat bucati micute de mozaic pentru a avea marginile netede.

Culorile: Am avut de ales doar dintre 3 culori, asa ca am optat pentru un gri inchis metalic si un bej rozuliu foarte discret.

Tehnica: Am creat designul pe o suprafata plana. Am masurat latimea si inaltimea si am plasat primul rand pe amfora asa incat sa fie cat mai centrat si astfel incat intregul model sa nu fie intrerupt de urechile amforei. Apoi, am continuat sa construiesc modelul pe amphora largind spatial dintre bucatile de mozaic datorita formei sale neuniforme. Am considerat important sa pastrez linii drepte vertical si orizontale, deoarece acestea erau cele de redau claritatea modelului.

Chituirea: Am ales un gri inchis deoarece am vrut sa subliniez modelul realizat de mozaicul in culorile deschise. Acest lucru s-a datorat si faptului ca acesta cuprindea cea mai mica suprafata din recipient. Alegand o culoare de chit deschisa ar fi facut ca modelul sa para mult mai incarcat, lucru ce nu conincidea cu planul initial.

Va astept aprecierile!

Posted in: Romana