Stilul rustic – Coada de paun

Posted on July 10, 2011

0Mama are un vas din lut de care s-a plictisit si pe care vrea sa-l arunce. Ar fi o risipa fara sens. Cea mai mare satisfactie mi-o aduce transformarea inutilului in util, al uratului in frumos…

Asa ca mi-am accesat partea creativa a creierului si m-am pus pe gandit. Stilul rustic ar fi cea mai buna abordare pentru acest vas, dar m-am mai gandit in trecut la acest stil si mi s-a parut foarte greu de realizat. Presupun ca acest stil este putin in afara zonei mele de confort… sau poate ca este dificil de realizat cu mozaic…

Oricum, solutia pe care am gasit-o a fost abordarea COLORISTICA – folosirea unei game de culori care sa inspire stilul rustic. Mamei mele ii place combinatia de maro cu turcoise, asa ca acesta a fost puctul de pornire. De asemenea, a trebuit sa lucrez cu o cantitate limitata de mozaic (va trebuia sa ma aprovizionez in curand), asa ca asta a fost un alt factor in determinarea proportiilor in care voi folosi culorile.

A urmat deciderea asupra modelului… cozile de paun ofera o larga varietate de combinatii coloristice si ofera un aer rustic indeajuns de pronuntat pentru gustul meu. M-am jucat cu cateva arajamente coloristice, am taiat tiparul ce avea sa se repete pe vas si l-am schitat.

Si, iata produsul final inainte de chituire.

Pentru chit am ales o culoare apropiata de culoarea celei mai predominante colori de mozaic folosita.

Am pictat partea de sus de asemenea, pentru a acoperi unele imperfectiuni si pentru a ajuta mai mult turcoise in creatia mea – arata ca cerul, nu?

Si iata produsul finit cu un strat final de lac!

Advertisements
Posted in: Romana