Propunere pentru un proiect social din mozaic

Posted on February 1, 2012

4In Bucuresti, in multe zone ale orasului, intrarea in anumite parti ale mai multor cartiere arata cam asa:

Anul acesta, motivatia ma impinge spre proiecte de mozaic mai mari. Asa ca as vrea sa incep cu un proiect pentru o lucrare de mozaic de perete, pentru unul din aceste pasaje deprimante prin care locuitorii zonei trec in fiecare zi.

Deoarece acest pasaj duce si scoate oamenii dintr-o zona rezidentiala plina de blocuri de ciment inalte si deprimante, mi-am luat inspiratia pentru lucrarea de mozaic chiar din aceasta imagine, dar cu cateva mici ajustari. Sper ca culorile vesele sa ii faca pe oameni sa zambeasca si sa-si imagineze cartierul mai frumos. De asemenea, veselia as vrea sa vina din ruperea de realitate a reprezentarii geometrice a cladirilor. Cine stie, poate ca va ajuta chiar sa creeze un spirit comunitar mai unitar. Asa ca, asta este ideea mea pentru unul din peretii pasajului:

Va transforma asta…

… in asta…

… evident, cu un strat proaspat de vopsea in rest!

Acum, asta este doar la stadiul de idee, si procesul necesar pentru implinirea ei este chiar inspaimantator:

–          Sa iau aprobare de la municipalitate si ajutor pentru repararea peretilor si, de dorit, instalarea unei lumini (noaptea arata si se simte destul de lugubra zona)

–          Sa iau aprobare de la locuitorii blocului, in cazul in care zidurile pasajului sunt considerate proprietate privata

–          Posibil, si de dorit, sa gasesc un sponsor (anul trec am ajuns la stadiu de ruina investind in mozaic si alte lucruri necesare procesului)

–          Poate sa gasesc cativa voluntari cu care sa lucrez la proiect, pentru ca este un proces ce necesita foarte mult timp si, cel mai important, pentru ca va creste aprecierea si intelegerea pentru eforturile pe care un astfel de proiect le necesita (poate nu pare, dar va fi foarte greu).

Evident, mi-ar place ca amandoi peretii sa fie acoperiti de mozaic, poate chiar si o parte din tavan, ceea ce sper ca va da sentimentul ca esti inconjurat de un cartier vesel de mozaic, dar asta va depinde de factorii metionati mai sus… Sper ca voi reusii, cumva!

Asa ca am nevoie de ajutorul vostru – ce pareri aveti, poate aveti sugestii, poate stiti oameni care m-ar putea ajuta cu partea de birocratie, poate stiti vreo companie dornica sa investeasca in proiecte de revitalizare locala… In mare, ce parere aveti de acest proiect civic?

Advertisements
Posted in: Romana